A honlap egyes funkciói Internet Explorer böngésző alatt nem működnek!

Hírek

A weblap tartalmának feltöltése folyamatban van, kérjük párhuzamosan tekintse meg régi weblapunkat is!


Idén augusztusban ismét vár a Vasúttörténeti Parkban az ország legnagyobb ásványbörzéje!

Ki ne szerette volna gyermekként a színes, díszes vagy különös formájú köveket gyűjteni? Sokan sosem nőnek ki ebből a szenvedélyből és lelkesednek, ha egy szép ásványt látnak vagy egy új felfedezésről értesülnek. Egy jó ásványbörze kiváló hely arra, hogy új értékekkel bővítsük a kollekciónkat vagy cseréljünk másokkal. Itt sok érdekességet is hallhatunk, mert a kiállítók között sokan maguk találták a kincseiket. A fellelésük kalandos történetét pedig ajándékba kapjuk a börzén, ha megvásároljuk az ásványokat.

A kínálat minden évben lenyűgöző: a pár forintos "kavicsoktól" a milliós drágakövekig mindenki rátalálhat arra, ami tetszik neki. Sok gyűjtő megválik feleslegessé vált darabjaitól, amelyeket más gyűjtőkkel cserélhetnek el.

A legnagyobb hazai ásványgyűjteményekkel rendelkező múzeumok - például a Miskolci Herman Ottó Múzeum és az ELTE Ásványmúzeuma - is bemutatják legfrissebb szerzeményeiket.

Megismerhetjük az ásványtan egy nagyon érdekes területét dr. Hollósy Ferenc vezetésével, aki a fluoreszcencia néven ismert jelenséget mutatja be több látványos kísérlet segítségével.

Tudomást szerezhetünk a hazai ásványgyűjtő túrák részvételi feltételeiről. Megvásárolhatjuk a gyűjtéshez szükséges eszközöket és szakirodalmat is.

A játékok közül a Kőkaszinó szerencsekereke és a kincsmosás mindig nagy sikert arat. A játékok segítségével közelebb kerülhetünk a természet 3. birodalmának, az ásványok és kőzetek világához.

Ha már eleget láttunk az ásványokból és egyéb kincsekből, akkor kisvonatozhatunk a Parkban, megcsodálhatjuk a régi mozdonyokat és vagonokat, és jól lakhatunk a hangulatos Utasellátó étteremben, ahol rendezvényre szabott menükkel várják vendégeiket.

Nyitva tartás:
Minden nap 10-18 óráig.

Jegyelővétel:
https://mineralshow.jegyx1.hu

Várjuk szeretettel Önöket a börzén! Mit szólna hozzá, ha megnézné velünk az ország legnagyobb ásványrendezvényét? Ha bármilyen kérdése van, keressen minket bátran!

A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK A JOGOT AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAM MÓDOSÍTÁSÁRA

 

A Jászi Galéria és a Stone-Gem Kft együttműködésének köszönhetően egy rendkívüli árverésre kerül sor, ahol a grafikai alkotások és a természet csodái találkoznak. A gyönyörű ásványok és a különböző technikákkal létrehozott műtárgyak most először láthatók együtt egy izgalmas kollekcióban.

Ha szeretnéd élőben megcsodálni az ásványokat, akkor látogass el az augusztus 25 – 27 között tartandó Budapest Mineral Show-ra, ahol megtekintheted őket.

Ha pedig szeretnél licitálni rájuk, vagy a grafikákra, akkor keresd fel az axioart.com weboldalt, ahol megtalálod az összes információt.

Az aukció szeptember elején ér véget, de addig is figyeld a híreinket, mert hamarosan több részletet is elárulunk! Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget, hogy gazdagítsd a gyűjteményedet!2013. március 9-én, a 31. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál ideje alatt, a Miskolci Egyetem Sopron-termében együttműködési megállapodást írt alá Dr. Baksa Csaba, a Magyarhoni Földtani Társulat, valamint Dr. Szakáll Sándor, a Magyar Minerofil Társaság elnöke.A tagsági igazolvánnyal vásárlási kedvezményekhez juthatnak tagjaink az alábbi listán szereplő üzletekben, illetve személyeknél, melyek jegyzékét a Geodában és itt a honlapon rendszeresen közölni fogjuk.

Örömmel értesítem, hogy Társaságunk csatlakozott az "Euro Discount Club" rendszerhez. Ezáltal tagjaink az érvényes tagsági kártyájukkal már az eddigi kedvezményeken felül továbbiakat is igénybe vehetnek.Ezúton szeretnénk megköszönni az idei évben tett felajánlásokat

Kérjük, támogassa működésünket ezen összeggel!

Az adóbevallás mellé zárt borítékban helyezze el Rendelkező nyilatkozat.
Kérjük, ne felejtse el megadni adószámunkat, mert felajánlása csak így érvényes:

Adószámunk: 19077888-1-05.Minden jog fenntartva © - Magyar Minerofil Társaság

Created by Babka Gábor