A honlap egyes funkciói Internet Explorer böngésző alatt nem működnek!

A weblap tartalmának feltöltése folyamatban van, kérjük párhuzamosan tekintse meg régi weblapunkat is!


Budapest Mineral Show 2023

Idén augusztusban ismét vár a Vasúttörténeti Parkban az ország legnagyobb ásványbörzéje!

Ki ne szerette volna gyermekként a színes, díszes vagy különös formájú köveket gyűjteni? Sokan sosem nőnek ki ebből a szenvedélyből és lelkesednek, ha egy szép ásványt látnak vagy egy új felfedezésről értesülnek. Egy jó ásványbörze kiváló hely arra, hogy új értékekkel bővítsük a kollekciónkat vagy cseréljünk másokkal. Itt sok érdekességet is hallhatunk, mert a kiállítók között sokan maguk találták a kincseiket. A fellelésük kalandos történetét pedig ajándékba kapjuk a börzén, ha megvásároljuk az ásványokat.

A kínálat minden évben lenyűgöző: a pár forintos "kavicsoktól" a milliós drágakövekig mindenki rátalálhat arra, ami tetszik neki. Sok gyűjtő megválik feleslegessé vált darabjaitól, amelyeket más gyűjtőkkel cserélhetnek el.

A legnagyobb hazai ásványgyűjteményekkel rendelkező múzeumok - például a Miskolci Herman Ottó Múzeum és az ELTE Ásványmúzeuma - is bemutatják legfrissebb szerzeményeiket.

Megismerhetjük az ásványtan egy nagyon érdekes területét dr. Hollósy Ferenc vezetésével, aki a fluoreszcencia néven ismert jelenséget mutatja be több látványos kísérlet segítségével.

Tudomást szerezhetünk a hazai ásványgyűjtő túrák részvételi feltételeiről. Megvásárolhatjuk a gyűjtéshez szükséges eszközöket és szakirodalmat is.

A játékok közül a Kőkaszinó szerencsekereke és a kincsmosás mindig nagy sikert arat. A játékok segítségével közelebb kerülhetünk a természet 3. birodalmának, az ásványok és kőzetek világához.

Ha már eleget láttunk az ásványokból és egyéb kincsekből, akkor kisvonatozhatunk a Parkban, megcsodálhatjuk a régi mozdonyokat és vagonokat, és jól lakhatunk a hangulatos Utasellátó étteremben, ahol rendezvényre szabott menükkel várják vendégeiket.

Nyitva tartás:
Minden nap 10-18 óráig.

Jegyelővétel:
https://mineralshow.jegyx1.hu

Várjuk szeretettel Önöket a börzén! Mit szólna hozzá, ha megnézné velünk az ország legnagyobb ásványrendezvényét? Ha bármilyen kérdése van, keressen minket bátran!

A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK A JOGOT AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAM MÓDOSÍTÁSÁRA

 

A Jászi Galéria és a Stone-Gem Kft együttműködésének köszönhetően egy rendkívüli árverésre kerül sor, ahol a grafikai alkotások és a természet csodái találkoznak. A gyönyörű ásványok és a különböző technikákkal létrehozott műtárgyak most először láthatók együtt egy izgalmas kollekcióban.

Ha szeretnéd élőben megcsodálni az ásványokat, akkor látogass el az augusztus 25 – 27 között tartandó Budapest Mineral Show-ra, ahol megtekintheted őket.

Ha pedig szeretnél licitálni rájuk, vagy a grafikákra, akkor keresd fel az axioart.com weboldalt, ahol megtalálod az összes információt.

Az aukció szeptember elején ér véget, de addig is figyeld a híreinket, mert hamarosan több részletet is elárulunk! Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget, hogy gazdagítsd a gyűjteményedet!


Minden jog fenntartva © - Magyar Minerofil Társaság

Created by Babka Gábor