A honlap egyes funkciói Internet Explorer böngésző alatt nem működnek!

A weblap tartalmának feltöltése folyamatban van, kérjük párhuzamosan tekintse meg régi weblapunkat is!


Geoda 1991-2005

A Magyar Minerofil Társaság 1991-es megalakulásával egy belső tájékoztató füzet indítását is eltervezték, mely a Geoda nevet kapta. Ezzel egy időben az Ásvány- és Őslénygyűjtő Hírek megszűnt.

A Geoda szerkesztését a következő személyek végezték: 1991–1995 között Kövecses-Varga Lajos, közben 1992-ben Rábai Gábor, 1996–1999 között Tornyi Barnabás, végül 1999-től Galgóczi András.

A lap terjedelme kezdetben még csak 10–20 oldal volt, míg napjainkban 32–40 oldal között mozog. A Geodának évente három füzete jelenik meg, ezeken kívül 1995-ben még két Geoda-melléklet is kiadásra került. A Magyar Minerofil Társaság profilja miatt ebben a folyóiratban már nem szerepelnek őslénytani cikkek.

Az Ásvány- és Őslénygyűjtő Hírekhez hasonlóan mindeddig a Geoda sem vált elismert lappá a szakemberek körében, akiktől – a Herman Ottó Múzeum munkatársait kivéve – egyáltalán nem érkeznek cikkek a folyóiratba. Emellett azt is meg kell jegyeznünk, hogy az ásványgyűjtőknek is elég kis száma vesz részt a lap anyagának összeállításában. Mindezek mellett azonban a Geoda az egyetlen népszerűsítő ásványtani folyóirat, amely eme füzet megjelenésekor már túllép a 10. évfolyamán, s melynek évi három száma mindig, késedelem nélkül megjelent, és reméljük, hogy ebben továbbra sem lesz változás.

Letölthető számok:

                                               ​​​​​​​​​​​​​​

 


Minden jog fenntartva © - Magyar Minerofil Társaság

Created by Babka Gábor